lørdag den 2. juli 2011

Anmeldelser - short version

Iron Maiden: 'Scream for me Roskilde' gentaget igen og igen, med forskelligt tryk på det rullende R, tæller ikke som variation. Og når jeg dukker op til en koncert udelukkende for at høre 'Afraid to shoot strangers', grænser det til irriterende at en flok pensionister ikke kan høre efter og spille den.

Og nej. Det er ikke rock and roll, når i laver en 'hele vejen rundt' på guitaren - langsomt.
Men lækkert lysshow - og hvor var i heldige med vejret.

ud af 6.

Portishead:

Efter en utrolig lang pause har fredagens koncert genvundet jeres plads på anlægget.

Få andre kan levere mere ved at være så langt inde i sig selv. Ærgeligt at i spillede samtidig med Magnetic Man, der havde et stormende antal tilskuere. Det kostede en stor del af det yngre publikum chancen for at lære jer at kende. På den anden side, skønt at i spillede samtidig med Magnetic Man og havde så god plads til jeres publikum, at man kunne nyde hele sange af gangen stående svajende med lukkede øjne.

af 6


Nicolas Jaar:

Tak.

For helvede, hvor er det synd at lade det lysshow og den intensitetsudvikling gå til spilde ved højlys dag. Kontrollen over tilskuernes oplevelse var nærmest orgasmisk, og havde i mørke kunnet danne den der helt, helt specielle følelse af at opleve noget specielt sammen. Nu oplevede vi det blot i samme telt.

Men hvilken kontrol. Uden rytmisk udvikling eller en pludselig amok-bas lykkedes det Nicolas at skabe momenter, hvor musikken kulminerede og alle måtte juble. Alle kunne mærke det, til trods for ingen af de klassiske virkemidler blev taget i brug for at fremprovokere følelsen. Tænk på følelsen af musikklimakset i Faithless' 'Insomnia', blot uden ændringen i musikken. Ja, jeg sagde jo, det var vildt!

 af 6.

Årets fortrydelse: Jeg misser Kings of Leon. 50 % af årsagen til, jeg ville afsted. Vil gerne på forhånd give dem 5 gyldne damer. De får ikke den 6. fordi, de kommer til at mangle mig til koncerten.

Ingen kommentarer: